maandag 26 maart 2012

bezemsteelhaken

Die workshop bezemseelhaken ging dus niet door, maar nieuwsgierig als ik ben heb ik toch op het world wide web wat rond gesnuffeld en vond al gauw op you tube leuke filmpjes met duidelijke uitleg. En ging het wat te snel dan maar weer afdraaien en op pauze zetten.
Ik moest bij de workshop breinaalden 10 meenemen, maar ik zag al gauw dat er eigenlijk met veel dikkere naalden ge- bezemsteeltgehaakt moest worden.Tja, niet in huis natuurlijk. Maar ik ben niet voor èèn gat te vangen dus viste ik twee elastieken uit de la en maakte van twee breinaalden 10 een dikke naald 20. Wat best goed gaat en door dat je je haaknaald door vijf lussen moet halen is het ook wel makkelijk, die duw je gewoon tussen de twee breinaalden in.
Ik vind het een heel mooi patroontje, maar onhandig is het wel hoor zo`n dikke naald Toch begin ik er wel meer handigheid in te krijgen.
De wol komt van de wibra, ben ik helemaal weg van,vooral de kleur verloop. Ik denk dat ik er een sjaal van maak, maar andere ideeën zijn ook welkom.

3 opmerkingen:

 1. Slim om de naalden met elastiekjes aan elkaar te zetten! Kan net zo goed en je hebt weer wat euro's in je zak kunnen houden ;)
  Mooi garen is dat he, van de Wibra. Dat kleurverloop doet het goed in zo'n sjaal.
  Veel plezier met het haken.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier kan je ook een houten gordijn roede voor gebruiken. Ik sleep er een punt aan met de slijpmachine.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ook een idee,dank je. Mijn zus heeft het echt gedaan met een stuk van een bezemsteel, met rond uiteinde.

   Verwijderen