woensdag 23 januari 2013

ijs

Ik heb deze ijssculpturen gemaakt, een ronde vorm en een rechte vorm gevuld met hier en daar wat blaadjes.
De bedoeling was dat de rechte vorm ook van boven recht zal zijn zodat ik er een kuiltje uit kon hakken zodat er een waxinelichtje in paste. Maar ik hield geen rekening met mijn  lieve zoon die in de vriezer kroketten zocht en mama`s nieuwe project zo op de kop zette, waardoor dit grappige puntje ontstond.
Volgende keer wel meer blaadjes en bloemetjes er in doen.
Wil je het ook uitproberen, wel opschieten want het gaat straks dooien.

vul een melkpak met blaadjes, takjes, bloementjes of steentjes/schelpjes en water. Zet een nacht in de vriezer en haal de andere dag voorzichtig het karton  eraf. Hak in het midden een kuiltje er uit en stop er een waxine lichtje in. Nu kun je het buiten zetten in de tuin en er van genieten zolang het vriest en `s avonds nog een mooi sfeerlichtje. Met dit koude weer moet je het zelf maar even leuk maken.

De ronde vorm maak je door een ballon te vullen met water en te bevriezen, voorzichtig eraf peuteren en een mooi plekje in de tuin ervoor zoeken. Ook hier kan je een waxine lichtje in maken.
Of een heleboel kleine balletjes van ijs op een schaal met groen er om heen.

2 opmerkingen:

 1. Wat een superleuk idee! Dat lijkt vast heel mooi als je er een waxinelichtje in plaatst. Het zal voorlopig wel de laatste dag zijn dat het kan...

  Fijn weekend en een lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel leuk, nu moest je je vriezer ook weer van ijs ontdoen/
  Her effect is in ieder geval, leuk
  Tineke
  bollies53.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen