donderdag 29 maart 2012

workshop

Voor mijn werk had ik gisteren een workshop over handpoppen. Na een stuk theorie gingen we ook zelf een handpop maken van een sok. Erg lang hadden we er niet voor, ongeveer een half uurtje. Daarna gingen we met de pop nog wat maniertjes uit proberen.
Thuis moest de pop even op de foto, en dat ging niet zo makkelijk, mijn huisgenoten kwamen zich er meteen mee bemoeien. En vooral de jongst spruit stelde deze nieuwe indringer niet op prijs, ze ging maar meteen laten zien wie hier de baas is.( of waren het de veertjes waar ik het haar van had gemaakt het doelwit?)

maandag 26 maart 2012

bezemsteelhaken

Die workshop bezemseelhaken ging dus niet door, maar nieuwsgierig als ik ben heb ik toch op het world wide web wat rond gesnuffeld en vond al gauw op you tube leuke filmpjes met duidelijke uitleg. En ging het wat te snel dan maar weer afdraaien en op pauze zetten.
Ik moest bij de workshop breinaalden 10 meenemen, maar ik zag al gauw dat er eigenlijk met veel dikkere naalden ge- bezemsteeltgehaakt moest worden.Tja, niet in huis natuurlijk. Maar ik ben niet voor èèn gat te vangen dus viste ik twee elastieken uit de la en maakte van twee breinaalden 10 een dikke naald 20. Wat best goed gaat en door dat je je haaknaald door vijf lussen moet halen is het ook wel makkelijk, die duw je gewoon tussen de twee breinaalden in.
Ik vind het een heel mooi patroontje, maar onhandig is het wel hoor zo`n dikke naald Toch begin ik er wel meer handigheid in te krijgen.
De wol komt van de wibra, ben ik helemaal weg van,vooral de kleur verloop. Ik denk dat ik er een sjaal van maak, maar andere ideeën zijn ook welkom.

donderdag 22 maart 2012

een pakketje op de deurmat

Dit pakketje lag vandaag op mijn deurmat, voor mijn eigen privecy heb ik het adres even afgeplakt, maar alleen de postzegels waren al mooi.
Het was de give away van Annemieke van http://quiltsvan kipetje.blogspot.com/.
Ik mocht zelf de kleuren kiezen dus gaf ik pastel, roze en blauw op, wist ik veel dat ik daarmee Annemieke voor een probleem zette, die kleuren had ze niet zo veel in haar voorraad. Wilde die schat nog wat gaan kopen. Dat was niet de bedoeling.

Met de lapjes uit haar voorraad is het toch goed gelukt, ik ben er heel blij mee, wat een lieve lapjes,dank je wel Annemieke misschien zie je ze nog terug in mijn uitprobeersel quilt .                                                                                                   




dinsdag 20 maart 2012

Het dekentje is af

Mijn dekentje is af, en ook meteen in gebruik genomen. Ik zou gisteravond de workshop bezemsteelhaken hebben, maar toen ik daar kwam was er nog niemand, ik dacht dat ik me in de tijd vergist had en heb een half uur buiten staan kleumen. Toen er nog niemand kwam ben ik naar huis gegaan, door en door koud. Dus het dekentje kwam goed van pas. Toen ik mijn  mail na keek bleek de workshop afgelast te zijn omdat er niet genoeg deelnemers waren. Wel jammer, maar omdat ik het materiaal toch al in huis heb ben ik nu via you tube als nog aan het bezemsteelhaken gegaan.
Ik vind het een heel mooi patroontje worden maar wat onhandig met die dikke pen. En het wordt gewoon een recht lapje of sjaal (als ik de smaak te pakken heb) , ik heb nu geen patroon van een mooie omslagdoek.
Maar goed met een kop thee en mijn dekentje werd ik langzaam toch weer lekker warm.
Ik heb er een simpel randje omheen gehaakt, niet zo duidelijk te zien op de foto, moest zelf mijn voeten er onder uit doen om de foto nog een beetje helder te krijgen, als tegen licht. Kon niet wachten tot het overdag was en de flits maakte hele vervormde foto`s.

zondag 18 maart 2012

ik kon het niet laten

even een ander werkje tussendoor, heel leuk om te doen en zo klaar. Ik zag een tutorial bij http://hakenenmeer.blogspot.com/ pimp je hanger. Ik had het net af en toen zag ik bij haar:
http://knutsel-mam.blogspot.com/ een hele mooie variant van een hanger.Leuk voor een meisjes kamer of als cadeautje voor een geboorte.

Ik heb ook een nieuwe volger: Hanneke van Ateljee de kraal, welkom Hanneke en veel lees plezier.

vrijdag 16 maart 2012

laatste uitprobeersel

En dan nu mijn laatste (tot nu) uitprobeersel.
Ik was helemaal verliefd op deze hartjes. Maar o, ik heb ze toch verfoeid, hoe vaak ik ze dan net verkeerd om aan elkaar had genaaid, grrrr. Dus heel vaak weer uit halen.Maar ze blijven lief. Ze komen boven en onder. Wat ik hierna ga maken weet ik nog niet, ik kom wel een stukje aan beiden zijden te kort, misschien een lange strook van èèn stofje? Ben er nog niet over uit en misschien zie ik nog wat leuks langs komen op andere blog`s.
Nu moeten de hartjes nog aan de grote lap genaaid worden, maar wanneer? Een haak of breiwerkje pak ik sneller op dan dit terwijl ik het net zo leuk vindt.
Op het moment ben ik ook met veel te veel tegelijk bezig. Deze uitprobeersels, mijn deken die ik aan het haken ben en dan maandag begin ik met de workshop bezemsteel haken dus daar gaan ook de nodige uurtjes in zitten. Wou dat er veel meer uren in een dag ziten. Zoveel ideetjes, zoveel willen maken, herkent iemand dit of ben ik de enige?

woensdag 14 maart 2012

uitprobeersel 4

Aan de zijkant zette ik een rand waarbij alle kleurtjes weer in verwerkt zijn, maar om het wat minder bond te maken besloot ik aan de aanhecht kant een efffen stof te gebruiken. Zo breekt het een beetje.Dit was een leuk werkje, gewoon repen achter elkaar vastnaaien, ook mooie restverwerking hoewel ik ook bij heb moeten snijden (eerst knippen maar ik heb nu een rolmes aangeschaft en dat bevalt beter)
Met deze rand heb ik de breedte van het bed gehaald, nu nog verder de lengte in.Kan al verklappen dat de volgende rand hartjes worden.

maandag 12 maart 2012

gewonnen!

Hoera ik heb een give away gewonnen en wel bij http://quiltsvankippetje.blogspot.com/
Het is een hele verassing was het al helemaal vergeten.
En ik weet nu ook hoe ik een link moet toevoegen. We worden nog deskundig met de computer.
Heel erg bedankt hoor Annemieke en ik zal er een foto van maken en aan iedereen laten zien.

zondag 11 maart 2012

uitprobeersel 3

Na de hexagonnen maakte ik deze, die ik de molenwiek noem. Erg leuk om te maken. Ik heb bij elke blok dezelfde stofjes gebruikt en ze met een smal wit lapje aan elkaar gezet, helemaal rondom de twee log cabin`s.
Omdat ik niet goed uit kwam heb ik in elke hoek een wit gestreept blok geplaatst. Maar toen ik naar het totaal plaatje keek vond ik dat wel erg saai en eigenlijk niet zo kloppen.


Toen had ik net het stichery verwerkt in guilten gezien op meerdere weblog`s en begon ik aan deze lieve vlinders, ze waren veel te snel af want dat vond ik zo leuk om te doen. op de foto lijkt het een beetje flets maar de kleuren zijn in het echt wat feller van kleur. Ik liet de vlinders op sommige plekken doorlopen op het molenwiek blok.




zaterdag 10 maart 2012

uitprobeersels 2



Ik had dus twee log cabins gemaakt, deze maakte ik aan elkaar met een wit katoen stofje, en ook aan de boven en onderkant kwam dit stofje. Maar toen vond ik het toch wel erg wit en saai. Ik had al een heleboel hexjes liggen en daar heb ik een lange rij van gemaakt, en deze op de witte strook onder en boven vast genaaid.


 
Zoals jullie vast al zien heb ik totaal niet gelet op de draad richting, of patroon. De blokjes gaan alle kanten op. En beginners fout zullen we maar zeggen.
En dat is ook meteen het mooie van mijn projectje, al doende leert men. We gaan gewoon verder, met foutjes maar dat is ook leuk want als hij ooit in volle glorie op mijn bed komt te liggen dan wel met een verhaal: wat ging fout,wat ging goed en wat heb ik geleerd.
Maar aansluiten bij een quilt clubje dat doen we nog maar even niet, zou me dood schamen tussen al die mooie dingen

donderdag 8 maart 2012

uitprobeersels 1

Na al veel blogs over quilten gelezen te hebben en vooral al die mooie creaties langs te zien komen wilde ik de gok er ook op wagen. Ik begon met een kussen van hexagonnen, via you tube bekeek ik menig uitleg en al snel was mijn eerste werkje af.
Toen stortte ik me op de log cabin, ook weer op internet naar uitleg gesnuffeld en gewoon dom weg beginnen. Ik maakte er twee, niet zo klein want voor de eerste keer moest het wel handzaam zijn.

O,ja dit keer niet met de hand maar met de naaimachine. Tja en wat dan verder? Dus de twee log cabins aan elkaar genaaid. Daarna kwam de beslissing om er iets groots voor het bed van te maken met allerlei probeersels. Dus ik maak elke keer een ander patroon en zet die als rand aan deze twee cabins.
Al bezig hiermee kreeg ik ook meer kleurinzicht, en heb nu een beetje spijt van de donkere kleuren rood en blauw. Werk nu meer met pasteltinten of frisse blauw/groene kleuren.
Maar daar over later meer.


dinsdag 6 maart 2012

wat hangt er aan de voordeur?

Aan mijn voordeur hing (schaam, schaam) nog steeds een ster van allerlei belletjes.
Het werd dus echt wel tijd voor iets nieuws, iets lenteachtigs.
Dus met snoeischaar de tuin ingedoken nog wat frutsels uit de rommella en walla..... een vrolijke lentekrans is geboren.
Mijn zoon net van een groene school had het nodige commentaar en ja het kan inderdaad veel beter, helemaal gevuld etc. etc. Maar het is stukken beter dan een ster in de lente....... toch?
En van de overgebleven takjes en een nestje en eitjes maakte ik dit.

zondag 4 maart 2012

kaarten borduren




Ik heb deze kaarten geborduurd. Een krokus en een narcis. De narcis is na het borduren ook nog ingekleurd een heel mooi effect alleen zie je op de foto het borduur werk niet goed.
Ook klokjes bloemetje en èèn met allerlei sterretjes. Het was erg leuk om te doen.
Ik kreeg van een tante een hele stapel oude handwerkbladen en daar stonden deze patronen in.En nog heel veel meer ideeën en technieken. (en ik wil alles wel meteen gaan maken)
Ik kon nu ook mijn snijmat en mesjes uitproberen die ik op de handwerkbeurs in Zwolle heb gekocht.


  Moet er nog wel wat meer handigheid in krijgen,heb nu zelfs ongemerkt geprobeerd het liniaal door midden te snijden. Oei zo wordt het mesje wel snel bot.                                                                                                                                                                               

zaterdag 3 maart 2012

volgers

hoi betsy en annemieke mijn eerste twee volgers.
Ik weet nog niet hoe ik naar jullie blog kan linken, anders had ik dat wel gedaan.
In ieder geval welkom hier en ik hoop dat jullie het leuk vinden om mee te lezen en rond te snuffelen.

Het fototoestel was leeg en ik heb het hele huis op zijn kop gezet voor het oplaadsnoertje. (dat soort dingen zijn hier altijd zoek, soms zo goed opgeborgen zodat het niet kwijt raakt, maar dan vergeten waar) Heerlijk zo`n zoektocht want je gooit ook weer dingen weg die je dan toch in de vingers hebt.
Maar gelukig toch het snoertje weer gevonden, maar nu ligt het toestel zich dus vol te eten. Daarom vandaag geen foto`s, wat ik wel jammer vind.
Heb het haakwerk even apart gelegd en ben wat kaarten aan het borduren. Morgen misschien wat foto`s.

vrijdag 2 maart 2012

stelletje lastposten

Ik zag het al bij andere bloggers, huisdieren die zich met de UFO`s gingen bemoeien.
Ook hier werd een UFO gelijk in beslag genomen.



Heb je dan de èèn er afgejaagd dan komt de volgende het plekje opeisen.
Dit werkt natuurlijk niet makkelijk als je dingen wil meten en passen.
En dan is het nog niet eens af, ik denk dat ze dan helemaal niet meer uit willen of zo, maar zich lekker op de quilt willen nestelen.
Nu zijn het niet zulke dikke vriendjes dat ze samen naast elkaar erop zullen liggen, dus dat wordt elkaar eraf jagen om er zelf lekker op te kunnen liggen. Zucht....en ik moet de dames er weer afjagen als ik er zelf lekker onder weg wil kruipen.